Receptbeskrivning

Sallad med jätteräkor och röd pesto

Ingredienser för
16 st jätteräkor
olja till stekning
salt
1 st isbergssallatshuvud
250 g mâchesallat
1 st röd paprika
röd pesto:
1 dl soltorkade tomater i olja
2 st vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter eller cashewnötter
1 st kruka färsk basilika
1 dl riven parmesanost
ev olivolja
tillbehör:
rhode island-sås
4 st citonklyftor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Pesto: Häll av men spara oljan från tomaterna. Mixa tomater, vitlök, nötter, basilika och parmesanost, spä med oljan från tomaterna. Det är viktigt att blandningen täcks med olja, annars kan den lätt torka ut. Om oljan från tomaterna inte räcker, komplettera med olivolja.

2. Hetta upp lite olja i grillpanna eller stekpanna, lägg i jätteräkorna och stek på hög värme i några minuter. Krydda med salt.

3. Bryt isbergssallaten i bitar. Blanda isbergssallat, mâchesallat och jätteräkor och fördela salladsblandningen på tallrikar, toppa med röd pesto. Strimla paprikan och lägg på, garnera med en citronklyfta och servera med rhode island-sås.

Visningar: 415
Inlagt 2012-01-29 16:15:39