Receptbeskrivning

Marsipankaka *raw*

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
RÃ¥ marsipankaka

Ingredienser
1 dl blötlagda och skalade mandlar
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
1 tsk vanilj

Så här gör du
Blötlägg mandel några timmar eller över natten, skölj av den skala den. Om du inte vill skala den så kan det räcka att du sköljer den och torkar den. Eller köp färdigskalad mandel i affären, även om det är fusk...
Om honungen inte är tillräckligt flytande så kan du försiktigt värma den i ett varmbad (med en rostfri bunke i en kastrull med vatten).
Mixa allt i en mixer
Använd en fin form för att göra kakor eller rulla dem till bollar (som du sedan kan rulla i kokos om du vill)

Tips!
Skillnaden mellan mandelmassa och marsipan är att väl marsipanen är mer bearbetad och har mer socker. Jag vet egentligen inte om detta recept är mandelmassa eller marsipan, men visst låter det lyxigare med marsipan? Och jag lova – det finns ingen godare marsipan än denna!

Visningar: 548
Inlagt 2013-06-17 16:23:24