Receptbeskrivning

Raw chokladtårta med hallontopping (12 bitar)

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Botten
3 dl mandel
1 msk kokosolja
1 msk kakaosmör
1 tsk agavesirap
1 tsk citronjuice
Smält kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad.
Mixa mandeln till grovt mjöl och tillsätt resten av ingredienserna.
Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa).
Fyllning
5 dl cashewnötter
3 dl rå kakao
3-4 avocado (beroende på hur stora de är)
0,5 dl agavesirap
1 dl vatten
Mixa nötterna till fint mjöl, tillsätt resten och mixa till en slät och kletig smet.
Bred ut fyllningen över botten i formen.
Topping
8 dl Jordgubbar och hallon (jag tog hälften av varje)
1-2 msk Agavesirap (fler hallon = mer sirap)
2 dl kokosolja

Tina bären helt om de varit frusna.
Mixa dem med agavesirapen.
Har du mest jordgubbar behöver du bara 1 msk, har du mest hallon behöver du mer sirap.
Smält kokosoljan i vattenbad och häll i de mixade bären.
Rör tills kokosoljan och bären har smält ihop helt.
Häll toppingen över fyllningen och ställ in allt i frysen ett par timmar.
När toppingen stelnat kan du försiktigt ta ut kakan ur formen och skära i bitar.
Denna är bäst när den är ”nästan” tinad.

Visningar: 269
Inlagt 2013-06-17 16:36:16