Receptbeskrivning
Marinad med sherry och fisksås
Ingredienser
för
400 g innanlår
3 msk majsolja
1 msk torr sherry
3 msk fisksås, thailändsk
1 msk apelsinblomshonung
2 st spanska pepparfrukter, urkärnade och fintär
3 st tomater, skalade och urkärnade
1 st rödlök, skivad
1 st purjolök, skivad
3 st vitlöksklyftor
1 dl apelsinjuice, färskpressad
3 msk torr sherry
1 msk honung
2 tsk maizena majsstärkelse
2 msk mynta, finstrimlad
0.5 dl jordnötter, rostade och grovhackade
3 msk majsolja
1 msk torr sherry
3 msk fisksås, thailändsk
1 msk apelsinblomshonung
2 st spanska pepparfrukter, urkärnade och fintär
3 st tomater, skalade och urkärnade
1 st rödlök, skivad
1 st purjolök, skivad
3 st vitlöksklyftor
1 dl apelsinjuice, färskpressad
3 msk torr sherry
1 msk honung
2 tsk maizena majsstärkelse
2 msk mynta, finstrimlad
0.5 dl jordnötter, rostade och grovhackade
Beskrivning
1. Blanda ihop marinaden. Strimla köttet och låt det ligga i marinaden minst 1 timme i rumstemperatur.
2. Ta upp köttet och torka det torrt. Woka snabbt i majsolja på hög värme. Tillsätt därefter alla wokgrönsakerna.
3. Woksås: Pressa vitlöken och blanda med resten av ingredienserna utom mynta och jordnötter. Häll såsen över kött- och grönsaksblandningen. Woka ett par minuter till.
4. Toppa med finstrimlad mynta och rostade jordnötter. Servera gärna med kokt ris.
2. Ta upp köttet och torka det torrt. Woka snabbt i majsolja på hög värme. Tillsätt därefter alla wokgrönsakerna.
3. Woksås: Pressa vitlöken och blanda med resten av ingredienserna utom mynta och jordnötter. Häll såsen över kött- och grönsaksblandningen. Woka ett par minuter till.
4. Toppa med finstrimlad mynta och rostade jordnötter. Servera gärna med kokt ris.
Visningar: 293
Inlagt 2012-01-29 15:55:17

