Receptbeskrivning
Maries julglögg (10 glas)
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
1 liter hemmagjord äppeljuice (saftiga äpplen i en juicecentrifug)
1 kanelstång
5 nejlikor
Eventuellt en bit ingefära, torkad eller färsk
Eventuellt några pomeransskal
Eventuellt några färska apelsinklyftor med skal
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm till kroppstemperatur.
Låt kryddorna dra en stund och tänk på att ju längre de drar desto starkare smak blir det.
Ta upp kryddorna och häll upp i glöggglas och servera med russin och mandlar.
Tips!
Glöggen håller några dagar om du ställer in den i kylskåpet och du kan återanvända de kryddor du använde genom att skölja av dem och låta dem torka för att sedan använda dem vid nästa glöggparty.
Visningar: 254
Inlagt 2013-06-17 16:46:30

