Receptbeskrivning
Raw ris à la malta med jordgubbssås och clementinklyftor (4 port)
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
4 dl bovete (helt, skalat och blötlagt)
Ingredienser, cashewgrädde
2 dl cashewnötter
1/2–1 dl vatten
1 msk honung
1-2 krm vaniljpulver
Ingredienser, jordgubbsås
225 gram frysta jordgubbar, tinade
4 dadlar
Ingredienser, topping
2 clementiner
4 msk cacaonibs (kakaokross)
Gör så här
Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Täck med rikligt med vatten. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner. Lägg bovetet i en skål.
Mixa cashewnötter med 1/2 dl vatten. (Beroende hur starkt din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten.) Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde.
Vänd ned cashewgrädden med bovetet och rör runt. Lägg upp i fyra skålar.
Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan.
Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa med i skålarna tillsammans med cacao nibsen
4 dl bovete (helt, skalat och blötlagt)
Ingredienser, cashewgrädde
2 dl cashewnötter
1/2–1 dl vatten
1 msk honung
1-2 krm vaniljpulver
Ingredienser, jordgubbsås
225 gram frysta jordgubbar, tinade
4 dadlar
Ingredienser, topping
2 clementiner
4 msk cacaonibs (kakaokross)
Gör så här
Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Täck med rikligt med vatten. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner. Lägg bovetet i en skål.
Mixa cashewnötter med 1/2 dl vatten. (Beroende hur starkt din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten.) Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde.
Vänd ned cashewgrädden med bovetet och rör runt. Lägg upp i fyra skålar.
Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan.
Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa med i skålarna tillsammans med cacao nibsen
Visningar: 664
Inlagt 2013-06-17 17:03:02

