Receptbeskrivning

After eight-paj med chokladsås och päron (4–6 port) *raw*

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Smuldeg
2 dl valnötter (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)
1 dl mandlar (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)
2 dl riven kokos
16 droppar pepparmyntsolja (finns på hälsoboden eller internet, köp INTE den på ICA den är inte bra...)
5–7 dadlar
2–3 msk acaciahonung eller vanlig honung
Botten
Massa mogna päronbitar som täcker botten på formen
Gör så här
Blötlägg nötterna i tre gånger så mycket vatten i 8 timmar och skölj noga.
Hacka päronen och lägg i botten på en pajform.
Mixa kokos, mandlar och valnötter till halvstora bitar i en matberedare.
Droppa i pepparmyntsoljan, fördela över dadlarna - kör igen.
Tillsätt honungen och kör igen.
Känn efter med fingrarna om degen är som en smuldeg, om den ska vara mer sammanhållande häll i mer honung.
Ställ kallt gärna (minst) 1 timma så den drar åt dig smaken!
Chokladsås
1,5 dl kokosolja
1,5 dl vatten
6 iranska dadlar (superkletiga o urkänade)
6 msk kakao
1 tsk vanilj
2–3 msk acaciahonung eller vanlig honung
Garnering
Några matskedar råa kakaonibs (Om du inte har kakaonibs, använd hackad mandel
Gör så här
Smält kokosoljan över ett vattenbad försiktigt, dra av från vattnet när det är smält (Så det inte blir för varmt).
Mixa dadlarna med vanilj och vatten i en mixer.
Häll detta i kokosoljan.
Tillsätt kakao och honung till dina önskemål (smaka av och ringla över pajen)
Garnera med kakaonibs eller hackade nötter!
Tips!
Helt magiskt. Smakar som after eight! Mmmm... Den här är lika god om inte godare dag 2... Inspirationen kommer från Erica Palmcrantz Raw Delight bok, men jag har gjort om ganska rejält pga att ja inte hade alla ingridenserna hemma som hon förslog!

Håller som alla andra råa pajer i kylskåpet minst 3 dagar! Själva smuldegen håller sig minst 1 vecka för sig själv och likaså chokadsåsen. Tror dock inte du har den så länge i kylen eftersom den är för god för att bara stå o titta på ;-)

Visningar: 507
Inlagt 2013-06-17 17:13:16