Receptbeskrivning

Bakad potatis med ägg och romröra

Ingredienser för
4 st potatis(ar) stora 300 g/st
grovsalt ev
6 st ägg
50 g stenbitsrom röd
1 msk gräslök, hackad
2 dl hellmann´s original majonnäs
salt och svartpeppar


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Potatis:
1. Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna.
2. Sätt ugnen på 225°C. Borsta och skölj potatisen väl. Torka av dem.
3. Pricka potatisen med en gaffel så att skalet inte spricker under bakningen.
4. Lägg potatisen på en bädd av grovt salt i en liten långpanna. Baka dem i mitten av ugnen 50-60 minuter eller tills de känns mjuka när man provar med en sticka.
5. Gör ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck till från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Servera med något eller några av förslagen bredvid.
Äggröra
7. Koka äggen i 7-8 minuter, kyl ner och skala sedan.
8. Tärna äggen grovt och blanda med Hellmann´s majonnäsen, rör ner stenbitsrom, gräslök och smaka av med salt och peppar.

Visningar: 309
Inlagt 2013-07-03 11:40:43