Receptbeskrivning
Chilisalsa
Ingredienser
för
1.5 msk honung
1 st pressad citron
1 timjan
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0.5 st röd lök(ar)
2 st anaheim chili
2 st röd chilifrukt
1 st pressad citron
1 timjan
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0.5 st röd lök(ar)
2 st anaheim chili
2 st röd chilifrukt
Beskrivning
Anaheim chili är hyfsat mild, vill du ha en hetstark smak så väljer du en starkare chili som jalapeño.
1. Lägg chilin i en ugnsfast form eller på plåt. Häll på olivolja, pressa ner vitlöken och timjankvisten. Rulla chilin i oljan. Rosta i ugn på 200° i ca 15 min.
2. Rör ihop marinaden
3. Rör ut den pressade citronen med honungen i en kopp.
4. Grovhacka rödlöken och ta sedan ut chilifrukterna när de blivit rostbruna. Skala chilin och ta ut innanmätet. Skär chilin i bitar av en enkronas storlek ungefär. Lägg i en skål med löken. Häll över marinaden.
Smaka av med citronhonungen. Låt stå och dra åt sig alla smakerna.
1. Lägg chilin i en ugnsfast form eller på plåt. Häll på olivolja, pressa ner vitlöken och timjankvisten. Rulla chilin i oljan. Rosta i ugn på 200° i ca 15 min.
2. Rör ihop marinaden
3. Rör ut den pressade citronen med honungen i en kopp.
4. Grovhacka rödlöken och ta sedan ut chilifrukterna när de blivit rostbruna. Skala chilin och ta ut innanmätet. Skär chilin i bitar av en enkronas storlek ungefär. Lägg i en skål med löken. Häll över marinaden.
Smaka av med citronhonungen. Låt stå och dra åt sig alla smakerna.
Visningar: 271
Inlagt 2013-06-19 18:38:38

