Receptbeskrivning

Färskpotatis - så piffar du till den!

Ingredienser för
2 kg färskpotatis
50 g långlagrad prästost, riven
25 g smör
1 dl oregano, hackad
2 vitlöksklyftor
2 dl färska oreganoblad
1 chili
1 dl god olivolja
2 msk god rödvinsvinäger
0.5 tsk strösocker
salt
grovmalen svartpeppar
50 g smör
0.5 dl salvia
1 dl schalottenlök, hackad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Ost- och örtbakad potatisLägg potatisen i en ugnsfats form, ringla lite olijolja över och salta. Baka sedan potatisen i ugnen på 225 grader tills de nästan är färdiga, känn efter med en sticka. Blanda osten tillsammans med fint skuren oregano och smör. När potatisen mjuknat, plocka ur den ur ugnen och klicka ut smöret över potatisen. Baka sedan i ugnen tills smöret har smält.
2. ChimmichurripotatisKoka potatisen i rikligt med saltat vatten. Hacka chili, vitlök och oregano fint. Blanda sedan med strösocker, olivolja och rödvinsvinäger. Rör runt tills sockret har löst sig. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och slå chimmichurrin över potatisen och servera.
3. Potatis med brynt salvia- och löksmörKoka potatisen i rikligt med saltat vatten. Skiva löken och hacka salvian. Bryn smöret i en stekpanna, när det börjar dofta nötter är smöret klart. Tillsätt salvia och lök till stekpannan, låt löken mjukna. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet, lägg potatisen i en serveringsskål och krossa den lite lätt. Slå sedan det brynta smöret över och servera.

Visningar: 169
Inlagt 2013-06-21 08:37:44