Receptbeskrivning
Glass lchf
Ingredienser
för
3 st Ägg
3 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
200 g philadelphiaost
100 g frysta bär
3 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
200 g philadelphiaost
100 g frysta bär
Beskrivning
Separera äggulan från vitorna och lägg i separata skålar.
Vispa äggvitan riktigt fast. Det ska gå att vicka upp och ned på skålen utan att äggvitan visar någon som helst tendens att falla ur.
Vispa sedan äggulorna så att det blir ett ljusgult skum. Rör ner vaniljpulver och philadelphiaost.
Rör ned grädden i äggulesmeten.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i smeten.
Häll smeten i en glassmaskin och kör i ca 30-40 min tills glassen fått rätt konsistens. Blanda ner de frusna bären strax innan glassen är klar. Om du saknar glassmaskin häll då över glassen i en gammal glasskartong och peta in frysta bär lite varstans. Ställ in i frysen och rör om med jämna mellanrum. Låt stå i frysen totalt minst 12 timmar innan servering.
Det går utmärkt att blanda i andra saker och smaksätta med annat än vanilj.
Till jul kan du blanda i kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära för en pepparkaksglass.
Hackade nötter i glassen är också populärt bland mina gäster, men kakao är också ett hett tips.
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=916
Vispa äggvitan riktigt fast. Det ska gå att vicka upp och ned på skålen utan att äggvitan visar någon som helst tendens att falla ur.
Vispa sedan äggulorna så att det blir ett ljusgult skum. Rör ner vaniljpulver och philadelphiaost.
Rör ned grädden i äggulesmeten.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i smeten.
Häll smeten i en glassmaskin och kör i ca 30-40 min tills glassen fått rätt konsistens. Blanda ner de frusna bären strax innan glassen är klar. Om du saknar glassmaskin häll då över glassen i en gammal glasskartong och peta in frysta bär lite varstans. Ställ in i frysen och rör om med jämna mellanrum. Låt stå i frysen totalt minst 12 timmar innan servering.
Det går utmärkt att blanda i andra saker och smaksätta med annat än vanilj.
Till jul kan du blanda i kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära för en pepparkaksglass.
Hackade nötter i glassen är också populärt bland mina gäster, men kakao är också ett hett tips.
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=916
Visningar: 280
Inlagt 2013-06-21 09:02:52

