Receptbeskrivning

Tacolax med mangosalsa

Ingredienser för
500 g laxfilé, utan skinn
2 tsk oregano, torkad
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk paprikapulver eller rökt paprikapulver
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st lime, rivet skal
salt och svartpeppar
250 g fryst mango i tärningar(tinad)
0.5 st gurka, finhackad
1 dl koriander, färsk, grovhackad
0.5 st chili, t.ex. spansk peppar, finhackad
0.5 st lime, saft och rivet skal
1 st rödlök, finhackad
salt och grovmalen svartpeppar
4 isbergssallad
tacoskal eller tortillabröd


  35 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök.
2. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
3. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
5. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
6. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.

Visningar: 658
Inlagt 2013-06-22 21:14:55