Receptbeskrivning

Raw lasagne (2 port)

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


Plattor
1 zucchini
1 avocado
Cashewost
1 dl cashewnötter
1 dl pinjenötter
1/2 finhackad gul lök
1 liten finhackad vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
Himalayasalt
Svartpeppar
Cirka 0,5-1 dl vatten
Tomatsås
1 dl strimlade soltorkad tomat (lite mer om de är hela)
1 tomat
1/2 finhackad gul lök
0,5 dl färska oreganoblad (eller 1 msk torkade)
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 dadlar
Örtsalt
Svartpeppar
0,5-1 dl vatten
Pesto
0,5 dl pinjenötter
2 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
Örtsalt
Svartpeppar
Gör plattorna
Skär zuccini och avocado I tunna skivor (cirka 2-3 mm tjocka) på längden. Skär zucchinin med osthyvel om du inte har en mandolin.
Cashewost
Mal nötterna till mjöl.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.
Tillsätt 0,5 dl vatten till att börja med och tillsätt mer om såsen blir alldeles för tjock, men den får inte vara rinnig.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ såsen åt sidan så den tjocknar lite.
Tomatsås
Blötlägg de soltorkade tomaterna en halvtimma.
Skär tomaterna i bitar och mixa tillsammans med resten av ingredienserna.
Tillsätt vattnet sist och börja med 0,5 dl. Såsen ska vara tjock och inte rinnig.
Tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av om du behöver mer salt och peppar.
Pesto
Mixa allt till en slät tjock pesto.
Lägg samman
Klä en fyrkantig form (jag brukar ta en brödform) och klä med folie.
Börja med ett lager zucchini, fortsätt och varva med tunna lager cashewost, tomatsås och avocado.
Avsluta med cashewsåsen och toppa med resterna av tomatsåsen (om du har kvar) och pestosåsen.
Ställ undan minst en timma så smakerna ”gottar ihop sig”.
Folien gör det lättare att lyfta ur lasagnen snyggt ur formen men skär bitarna innan.
Servera gärna med en sallad.
Tips!
---
Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving.gili.se

Visningar: 158
Inlagt 2013-06-23 20:08:49