Receptbeskrivning

Raw medelhavspaj (8-10 bitar)

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


Ingredienser, botten
7 dl mandel
3 tsk paprikakrydda
1-2 tsk himalayasalt
2 msk olivolja
2-3 msk vatten
Mixa nötterna till fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en grynig massa som hänger ihop (den får inte bli för lös).
Tryck ut den i en Springform (form med löstagbar botten).
Ingredienser, fyllning
3 dl solrosfrön
4 dl pumpafrön
2 dl soltorkad tomat
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk persilja
1 dl olivolja
2 tsk lantbuljong
2-3 tsk himalayasalt
Vatten om det behövs
Gör så här
Mixa nötterna till ett fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en jämn massa, tillsätt lite vatten om det behövs.
Smaka av om du behöver mera av något.
Massan ska vara fast och sammanhängande. Tryck ut den över pajbotten.
Dekorera eventuellt med tomater, lök och oliver.
Ta loss botten och skär den i portionsbitar.
Ska du frysa in den så vänta med att dekorera den tills den ska serveras.
Tips!
Servera med en fräsch sallad. Jag har en dressing av olivolja, äppelcidervinäger och Hernbamare Örtsalt på. Jättegott!

---
Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving.gili.se

Visningar: 164
Inlagt 2013-06-23 20:10:00