Receptbeskrivning

Raw nässelsoppa

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


Ingredienser
Cirka 1 liter nyplockade nässlor (eller spenat)
Cirka 0,5 liter vatten
Saften från 1 apelsin
4 bitar blötlagda soltorkad tomat
1 tomat
1 dl gröna ärter
1 liten finhackad rödlök
1 tsk örtsalt
1,5 tsk vegetarisk buljong
Några stänk grön tabasco
1 tsk tamari
Gör så här
Mixa allt utom ärtorna och löken till en slät soppa.
Häll över i en kastrull och smaka av.
Häll i ärtor och rödlök.
Värm på LÅG värme och rör om ofta tills soppan är fingervarm (cirka 42 grader). Då bevaras alla näringsämnen samtidigt som du får njuta av en värmande soppa.
Ha gärna i lite extra tabasco för att få ännu mera hetta.
Tips!
Plocka toppskotten och tänk på att inte plocka utmed en gammal järnväg eller hårt trafikerad väg. Onödigt att få i sig alla föroreningar. Och undvik att plocka vid gödselstackar med mera eftersom skotten kan innehålla höga halter av nitrater.

---
Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving.gili.se

Visningar: 325
Inlagt 2013-06-23 20:15:32