Receptbeskrivning

Boris valnötburgare

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Valnötburgare
2,2 dl solroskärnor
2,2 dl valnötter
7 halvor soltorkad tomat
1 och 1/2 dl svamp
1,5 msk tamari
1 dl morot
1 tsk paprika
1 tsk italienska kryddor
1/2 klyfta vitlök
3 msk olivolja
En nypa salt
Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blir en deg och forma till burgare.
Torka i torkugnen på 42 grader i 20 timmar, vänd gärna på dem efter halva tiden.
Sour cream ( 50 portioner)
18 dl cashewnötter, blötlagda
6–10 msk äppelcidervinäger
1 msk ljus miso
1 och 1/2 tsk salt
9 msk citron
Samt vatten efter behov
Mixa alla ingredienser i mixer till en slät krämig dressing.
Servera med rå ketchup, sallad, tomat och avokado.
Tips!
Maten på Raw Life festival var helt aaaaaaaamaaaaaaaaziiiiiiiing! Min mage stod i fyra hörn när jag åkte därifrån?! Boris Lauser, superkocken i köket, delade med sig av ett av sina trumfkort – hans hamburgare med sourcream.

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se

Visningar: 236
Inlagt 2013-06-23 20:21:57