Receptbeskrivning

Pure beet burger

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


Ingredienser
6 msk malda linfrö
2 dl vatten
2,5 dl finmalda morötter
2,5 dl finmalda rödbetor
5 dl solrosfrön malda till mjöl
30 g persilja
Basilika
Oregano
Timjan
Kyndel
Rosmarin
1 msk shoyu sojasås
Havssalt

Gör så här
Blanda Linfrö o Vatten i en skål och ställ åt sidan.
Finhacka alla örter, gott med mycket.
Blanda örter för hand i en skål med alla övriga ingredienser utom linfröna till en jämn smet.
Blanda i linfröna jämnt.
Smeten är nu ganska fast o formbar.
Forma burgarna och torka på 42 grader tills ytan är fast.
Tips!
Ju längre tid du vill förvara dem ju torrare bör de vara. Fast jag äter upp dem fort ;-) Jag tycker att det är gott med bl.a. Raw Sour Creme och en stor sallad till. Observera att de är nötfria men de som smakar frågar vad det är för nötter i ;-)

---
Recept på råkost/raw food från Kristina Sjöholm på topgood.se

Visningar: 142
Inlagt 2013-06-23 20:23:54