Receptbeskrivning

Provencalsk gratäng med fläskfärs

Ingredienser för
400 g fläskfärs
2 st vitlöksklyfta(or)
0.5 st purjolök(ar)
2 msk olivolja
2 st grön chilifrukt
salt och peppar
oregano
timjan
1 msk paprikapulver
3 dl grädde 27% fett
2 st zucchini
3 st tomat(er)
1.5 dl parmesanost


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka vitlöken. Skär purjon i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Stek färsen i olivolja. Tillsätt vitlök, purjo och chili efter ett tag. Stek tills löken mjuknat. Salta och peppra och tillsätt oregano, timjan och paprikapulver. Häll i grädde och låt puttra 2 minuter.

2. Häll såsen i en form. Skiva zucchini och tomat och varva dessa över färsen. Strö över parmesan och lite mer oregano. Täck med folie och grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen. Ta bort folien, flytta upp formen till mitten och gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson

Näringsinnehåll:
Kalorier: 522 kcal
Kolhydrater: 11 g
Protein: 29 g
Fett: 39 g

Visningar: 359
Inlagt 2013-06-24 10:16:44