Receptbeskrivning

Sesamlax på spett

Ingredienser för
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
1 msk sesamfrön
16 st grillpinnar
2 dl créme fraiche
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk sambal oelek
400 g potatis
400 g rotfrukter
1 msk ingefära färsk
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs ingefära och chilipeppari smöri en kastrull. Rör i salt och häll det över potatisen och rotfrukterna och blanda om. Steki mitten av ugnen ca 30 min. Sätt ugnen på grill.
Skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Sen/era spetten med rotfrukterna och såsen.
Tips! Spetten kan förberedas fram till grillníngen. Stick två spett genom laxbitarna så snurrar de inte runt på pinnen. Rosta sesamfröna i en stekpanna innan du strör dem över laxen.
Gör gärna klar såsen i god tid, den blir bara godare om den får stå i kylen några timmar.

Visningar: 797
Inlagt 2011-04-13 13:58:13