Receptbeskrivning

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Ingredienser för
1 st gul lök
2 fryst renskav, lättinat, (á 240 g)
200 g färskä eller frysta kantareller
2 dl mellangrädde, (27 %)
5 dl vatten
3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt + nymald svartpeppar
600 g kokt potatis
280 g lättkokta grönsaker, t ex gröna böner ell


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen.
2. Skala och hacka löken. Bryn den med köttet och 1 msk smör i en stor vid stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över köttet i en kastrull.
3. Stek kantarellerna gyllenbruna i 1 msk smör i pannan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt svampen till kastrullen. Tillsätt grädde, vatten, fond, messmör och timjan. Låt allt koka på svag värme ca 5 min.
4. Blanda i lingonen (spara lite till garnering). Red ev av med 2 msk Maizena redning utrörd i lite vatten. Krydda skavet med 1/2 tsk salt.
5. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Visningar: 591
Inlagt 2013-06-26 14:32:01