Receptbeskrivning

Hasselnötskräm och kronärtskocksröra

Ingredienser för
200 g hasselnötter
1 grön chili, t ex spansk peppar
2 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 vitlökssklyfta
1 burk kronärtskockbottnar, (210 g)
1 dl olivolja
1 dl plockad bladpersilja
1 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i stekpanna tills de börjar få lite färg. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en finmald massa.
2. Kronärtskocksröra: Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser utom yoghurt till en slät massa.Vänd ner yoghurten i massan.  Servera rörorna till bröd och oliver.

Visningar: 131
Inlagt 2013-07-13 11:24:12