Receptbeskrivning
Hasselnötskräm och kronärtskocksröra
Ingredienser
för
200 g hasselnötter
1 grön chili, t ex spansk peppar
2 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 vitlökssklyfta
1 burk kronärtskockbottnar, (210 g)
1 dl olivolja
1 dl plockad bladpersilja
1 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
1 grön chili, t ex spansk peppar
2 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 vitlökssklyfta
1 burk kronärtskockbottnar, (210 g)
1 dl olivolja
1 dl plockad bladpersilja
1 tsk pressad citron
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
Beskrivning
1. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i stekpanna tills de börjar få lite färg. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en finmald massa.
2. Kronärtskocksröra: Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser utom yoghurt till en slät massa.Vänd ner yoghurten i massan. Servera rörorna till bröd och oliver.
2. Kronärtskocksröra: Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser utom yoghurt till en slät massa.Vänd ner yoghurten i massan. Servera rörorna till bröd och oliver.
Visningar: 241
Inlagt 2013-07-13 09:24:12

