Receptbeskrivning

Kryddad kål

Ingredienser för
1 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
1 gul lök
2 morötter
1 grön paprika
2 msk majsolja
1 tsk salt
2 tsk spiskummin, malen
1 tsk gurkmeja
2 dl vatten
1 tomat


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan. Lägg i kålen, morötterna och paprikan. Krydda med salt, spiskummin och gurkmeja. Häll på vattnet och låt grytan koka upp.
3. Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter. Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan. Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk. Servera grytan het.

Visningar: 694
Inlagt 2013-09-27 14:55:28