Receptbeskrivning

Zucchini- och fetaostbiffar med medelhavspotatis

Ingredienser för
0.5 st zucchini
1 st rödlök, stor
1 dill
4 st ägg
300 g fetaost
svartpeppar
2 tsk salt
örtsalt
2 dl mjöl
rapsolja, till tillagning
8 st medelstora potatisar
2 st medelstora morötter
3 st citroner
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl vatten
1.5 dl olivolja
1.5 msk oregano
0.5 msk basilika
peppar och salt
2 st stora tomater
2 st mozzarella
10 st basilikablad, färska
0.5 dl olivolja
örtsalt
200 g crème bonjour, vitlöksost
1 dl creme fraiche
0.5 st grönsaksbuljongtärning
3 dl turkisk yoghurt
3 msk olivolja
några droppar pressad citron
mynta, torkad eller färsk, efter smak
salt och svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Zucchini- och fetaostbiffarRiv zucchinin grovt, hacka rödlöken och dillen och blanda allt i en bunke.
2. Knäck äggen och rör i mjölet lite i taget tills alla klumpar försvunnit.
3. Blanda i peppar, salt och örtsalt och smula i fetaosten.
4. Häll rapsoljan i en stekpanna så att det täcker ca 1/3 av pannans höjd.
5. Lägg i en tesked av smeten för att se om oljan blivit tillräckligt varm. Det ska bubbla rejält!
6. Klicka ut smeten i pannan med en matsked, men var försiktig så att det inte stänker.
7. Låt "biffarna" fritteras i ca 1-2 minuter på varje sida tills den får en gyllenbrun färg och lägg sedan upp dem på hushållspapper för att få bort överflödig olja.
8. Medelhavspotatis med citronSkala och skär potatisen och morötterna i ganska stora bitar och lägg ut dem i en ugnsfast form.
9. Dela citronerna och pressa ut saften över potatisen. Häll i vatten och olivoljan. Salta och peppra enligt önskemål. Blanda runt potatisen.
10. Grilla i ugnen i 200°C ca 25-30 minuter.
11. Vitlöksostsås (varma såsen)Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och koka upp.
12. Myntasås (kalla såsen)Blanda yoghurt och olivolja till en kräm. Droppa i citronsaft och lägg i myntan.Smaka av med salt, peppar och mynta.
13. Tomat- och mozzarellasallad (toppad med basilika)Skiva tomaterna och mozzarellan. Ringla över olivolja och salta med örtsaltet.Strö över stora bitar basilika.

Visningar: 825
Inlagt 2013-09-27 16:55:47