Receptbeskrivning

Grillad ankconfit med kantareller, rödbetsvinegrette och spenatsallad

Ingredienser för
4 st anklår
3 dl ankfett
1 gul lök
1 morot
1 stjälkselleri
2 msk grovsalt
2 vitlök
200 kantareller
1 msk scharlottenlök, finhackad
rödbetsvinegrette:
2 st färska tärnade rödbetor
1 dl balsamvinäger
1 msk olivolja
spenatsallad:
100 späd spenat
1 hyvlad parmesan
0.5 dl nobisdressing (se nedan)
nobisdressing:
2 st kokta ägg (3 min)
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
1 msk finskuren gräslök
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Gnid in anklåren med salt och vitlök, låt stå i minst 10 timmar, gärna mer.
2. Koka sedan anklåren möra med ankfettet och grönsakerna i ca en timme. Låt svalna.
3. Detta görs med fördel ett par dagar innan låren ska grillas.
4. Grilla anklåren i grillpanna, servera med smörstekta kantareller, spenatsallad och rödbetsvinegrette.
5. Rödbetsvinegrette:
6. Koka ihop rödbetorna med balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
7. Spenatsallad:
8. Skölj spenaten, blanda i parmesanen och häll över dressingen.
9. Nobisdressing:
10. Mixa allt till tills det får en krämig konsistens, smaksätt med salt, peppar och gräslök.

Visningar: 734
Inlagt 2013-06-29 08:53:57