Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1 pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
fyllning:
600 g blandfärs
2 st morötter, finrivna
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater med chilismak
1 msk basilika
1 msk oregano
1 st uppvispat ägg till pensling
salt och peppar
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
fyllning:
600 g blandfärs
2 st morötter, finrivna
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater med chilismak
1 msk basilika
1 msk oregano
1 st uppvispat ägg till pensling
salt och peppar
Beskrivning
1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
2. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 2/3 av degen och klä en medeldjup ugnsform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Ställ i kylen.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Bryn färsen, krydda och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka 20 min.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter, slå i fyllningen.
6. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen och täck färsen med det. Gör lufthål eller sporra ut ett mönster. Pensla degen med ägg, grädda klart ca 20 min.
2. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 2/3 av degen och klä en medeldjup ugnsform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Ställ i kylen.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Bryn färsen, krydda och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka 20 min.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter, slå i fyllningen.
6. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen och täck färsen med det. Gör lufthål eller sporra ut ett mönster. Pensla degen med ägg, grädda klart ca 20 min.
Visningar: 607
Inlagt 2013-06-29 13:37:48

