Receptbeskrivning
Tjälknöl på älg
Anna Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
1 älgstek
1 l vatten
4 msk salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 timjan
0.5 rosmarin
1 l vatten
4 msk salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 timjan
0.5 rosmarin
Beskrivning
Sätt ugnen på 75°C.
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.
Saltlag: Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim.
Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor. Servera med en risotto med fräst svamp och en blandad sallad.
Visningar: 982
Inlagt 2012-01-31 13:43:36

