Receptbeskrivning

Viltgryta

Ingredienser för
3 kg viltkött
1 l buljong
4 msk dijonsenap
3 gula lökar
2 dl grädde
20 enbär
2 l vatten
maizena majsstärkelse
1 svamp
0.5 bönor
2 lingon
salt
vitpeppar
100 g persilja


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 min, bakpartibitarna blancheras, dvs doppas i kokande vatten i 30 sekunder. När köttet är klart lägg det åt sidan.
Gryta: Koka ihop buljong, senap, gul lök, grädde med enbären och vatten i 10 min. Red såsen med maizena.
Dela champinjoner i kvartar. Koka dom i 30 sekunder. Koka bönorna i saltat vatten, tills dom blir tuggvänliga.
Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Krydda med salt och peppar.
Hacka persilja och strö över. Vill du ha grytan mer barnvänlig, så rör i 1/2 dl brun farin (för 10 port).


Visningar: 356
Inlagt 2012-01-31 14:44:16