Receptbeskrivning

Fläskfilé Bombay

Ingredienser för
600 g fläskfilé
smör
2 st morötter
2 msk curry
1 st vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde, ca
flingsalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
kokt ris
bladpersilja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Putsa filén fri från senor och hinnor.
2. Dela den i ca 2 cm tjocka skivor.
3. Dela sedan varje skiva en gång till på tvären.
4. Hetta upp en rejäl klick smör i en panna med hög kant.
5. Bryn köttet lätt på inte alltför hög värme.
6. Sänk värmen något och låt det eftersteka ett par minuter.
7. Skala morötterna och dela de i smala stavar.
8. Tillsätt till köttet, curryn och pressa ner vitlöken.
9. Fräs ytterligare några minuter.
10. Tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är klart.
11. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
12. Garnera med persilja och servera med ris och med eller utan de festliga tillbehören!

Visningar: 457
Inlagt 2013-06-30 13:16:08