Receptbeskrivning

Lasagne verde

Ingredienser för
2 st gula lökar
2 krossade tomater, à ca 370 g
4 st morötter
4 st vitlöksklyftor
timjan, efter smak
mejram, efter smak
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
250 g smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk, ca
salt, efter smak
peppar, efter smak
muskotnöt, efter smak
lasagneplattor
riven god ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. FyllningHacka löken och stek försiktigt i olivolja i en gryta.
2. Tillsätt tomater, vitlök och kryddor.
3. LÃ¥t sjuda i 15 minuter.
4. Lägg i de skivade morötterna och sjud ytterligare 5 minuter.
5. BechamelsåsSmält smöret i en kastrull.
6. Vispa i mjölet och späd med mjölken.
7. Tillsätt salt och kryddor.
8. LasagneVarva lasagneplattor i smord ugnsfast form med fyllningen och såsen och strö ost emellan varven.
9. Grädda i 40 minuter i 200 grader.

Visningar: 663
Inlagt 2013-09-27 14:56:04