Receptbeskrivning
Kyckling Marengo
Ingredienser
för
Beskrivning
1 kyckling
8-10 gula lökar, små
ca 200 g champinjoner, färska eller på burk
2-3 msk smör
2-3 msk vetemjöl
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin, torrt
1-2 burkar tomater , helst hela (ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar eller vitpeppar
1-2 vitlöksklyftor
Tillagning
Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka fågeln med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt.
Skär kycklingen i grytbitar.
Skala löken. Borsta färska champinjoner, skölj dem om det behövs och dela dem om de är stora. Eller häll av och spara spadet från burksvampen. Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom på ej för stark värme i omgångar och lägg över dem i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in, innan fettet läggs i. Fräs svampen tillsammans med löken. Lägg det i grytan. Rör ut mjölet med vatten och ev svampspad. Häll redningen i grytan och rör om. Tillsätt smulad buljongtärning, vin, tomater med spad, salt och peppar. Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 25-30 min. Smaka av, ev med pressad vitlök.
Servera med Ris och tomater.
En bra varm hösträtt
8-10 gula lökar, små
ca 200 g champinjoner, färska eller på burk
2-3 msk smör
2-3 msk vetemjöl
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin, torrt
1-2 burkar tomater , helst hela (ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar eller vitpeppar
1-2 vitlöksklyftor
Tillagning
Skölj kycklingen in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka fågeln med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt.
Skär kycklingen i grytbitar.
Skala löken. Borsta färska champinjoner, skölj dem om det behövs och dela dem om de är stora. Eller häll av och spara spadet från burksvampen. Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom på ej för stark värme i omgångar och lägg över dem i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in, innan fettet läggs i. Fräs svampen tillsammans med löken. Lägg det i grytan. Rör ut mjölet med vatten och ev svampspad. Häll redningen i grytan och rör om. Tillsätt smulad buljongtärning, vin, tomater med spad, salt och peppar. Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 25-30 min. Smaka av, ev med pressad vitlök.
Servera med Ris och tomater.
En bra varm hösträtt
Visningar: 1043
Inlagt 2013-06-30 20:34:44

