Receptbeskrivning

Fläskfilé i ost- och senapssås

Ingredienser för
600 g fläskfilé
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin torrt
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl kvibille präst


  40 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Bryn köttet i smör & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning.
Lägg över kött i grytan. Låt köttet koka i såsen i 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker

Visningar: 350
Inlagt 2011-04-13 14:00:10