Receptbeskrivning
Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan
Ingredienser
för
600 g lövbiff
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
1 st gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
till servering:
parmesanost
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
1 st gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
till servering:
parmesanost
Beskrivning
1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.
2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.
Visningar: 622
Inlagt 2013-07-03 05:05:32