Receptbeskrivning

hemmagjord Kokosglass

Ingredienser för
2 st ägg
1.5 dl socker


  2 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Häll kokosmjölken i en liten skål och ställ in den i frysen ca 45 min. I frysen separeras kokosen ifrån vätskan, häll bort vätskan och dela sedan kokosblandningen med en gaffel.

Kläck ägget och fördela den med äggvitan i en skål och äggulan i en annan skåla. Vispa äggvitan till hårt skum, så att det går att vända upp och ner på skålen utan att den åker ut. Häll sedan socker i skålen med äggula och vispa ihop.

Ta sedan en slickepott och rör försiktigt ner kokosblandningen i skålen med äggula och socker. Ta sedan ungefär hälften av äggvitan och rör ner i blandningen. Sedan ska den andra hälften av äggvitan varsamt vändas ner i smeten.

Ställ in glassen i frysen ca 1 timme. Klart att serveras!

Visningar: 737
Inlagt 2013-07-03 16:21:52