Receptbeskrivning
Saftiga kycklingspett
Ingredienser
för
4 st kycklingbröst à 175 gram
1 st citron skal och saft
1 st apelsin skal och saft
2 msk hounung flytande
2 msk olivolja
2 msk färsk mynta hackad
1 krm koriander mald
1 st citron skal och saft
1 st apelsin skal och saft
2 msk hounung flytande
2 msk olivolja
2 msk färsk mynta hackad
1 krm koriander mald
Beskrivning
Skär med en vass kniv kycklingen i 2 /1 cm stora tärmngai Ochl
lagg dem i en stor glasskål. Blanda ih0P Citron °Ch apelslnskà
citron och apelsinsaft, honung, olivolifi- "Wnfa och koriander I en
skäl och tillsätt salt och peppar efter smak. Häll marinaden överallt
och rör runt tills köttet täcks av blandningen överallt.
Täck over med plastfolie och låt rätten marinera i kylskåpet i upp
till 8 timmar.
värm grillen. Låt kycklingbitarna rinna av och ta vara på resten
av marinaden. Trä upp kycklingtärningarna på 8 metallspett eller
blötlagda spett av trä.
Grilla spetten på medelhög till hög värme i 6-10 minuter eller
tills köttet är väl genomstekt. Vänd under tiden på spatten
och pensla ofta med marinaden. Lägg över kycklingen på ett
serveringsfat och servera omedelbart.
lagg dem i en stor glasskål. Blanda ih0P Citron °Ch apelslnskà
citron och apelsinsaft, honung, olivolifi- "Wnfa och koriander I en
skäl och tillsätt salt och peppar efter smak. Häll marinaden överallt
och rör runt tills köttet täcks av blandningen överallt.
Täck over med plastfolie och låt rätten marinera i kylskåpet i upp
till 8 timmar.
värm grillen. Låt kycklingbitarna rinna av och ta vara på resten
av marinaden. Trä upp kycklingtärningarna på 8 metallspett eller
blötlagda spett av trä.
Grilla spetten på medelhög till hög värme i 6-10 minuter eller
tills köttet är väl genomstekt. Vänd under tiden på spatten
och pensla ofta med marinaden. Lägg över kycklingen på ett
serveringsfat och servera omedelbart.
Visningar: 381
Inlagt 2013-07-03 18:09:18

