Receptbeskrivning
Makrill på Askerövis
Ingredienser
för
8 st små makrillfiléer
100 g dill
150 g smör
ströbröd
salt, efter smak
peppar, efter smak
färskpotatis
sallad
det brynta smöret
100 g dill
150 g smör
ströbröd
salt, efter smak
peppar, efter smak
färskpotatis
sallad
det brynta smöret
Beskrivning
1. Salta, peppra och vänd den benfria makrillen i ströbröd.
2. Plocka dillen i grova bitar.
3. Bryn rikligt med smör i en panna och lägg i dillen.
4. När de ”friterats” - lägg i och stek makrillen på medelvärme.
5. Ta upp makrillen och låt rinna av på papper. Spara smöret!
6. Servera makrillen nystekt med färskpotatis, sallad och det brynta smöret.
2. Plocka dillen i grova bitar.
3. Bryn rikligt med smör i en panna och lägg i dillen.
4. När de ”friterats” - lägg i och stek makrillen på medelvärme.
5. Ta upp makrillen och låt rinna av på papper. Spara smöret!
6. Servera makrillen nystekt med färskpotatis, sallad och det brynta smöret.
Visningar: 292
Inlagt 2013-07-03 18:17:13

