Receptbeskrivning

Miso nabe

Ingredienser för
Tillbehör
300 g fisk eller kött
1 st kålhuvud (grovt skuren)
1 frp böngroddar
200 g tofu (fast/hård)
önskad mängd svamp7
1 st kardborrot
1 st vitlöksklyfta (skivad)
3 st stjälkar nira, kinesisk gräslök (skurna i 5 cm långa bitar)
Soppbas
8 dl vatten
1 st kycklingbuljong
1 msk saké
1 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja
dl mirin
dl japansk soja
40 g misopasta
1 st klyfta vitlök (pressad)
1 msk socker
3 msk gochujong koreansk chilipasta (kan hoppas över eller minskas)
1 msk japansk kryddpeppar mix (kan hoppas över)
Ost-risotto
1 st risskål mängd kokt ris
3 msk riven parmesan
1 st ägg
Nudlar
1 st nystan chanpon eller udon nudlar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skölj och skär kålen grovt eftersom den krymper. Skär gräslöken i önskad längd, förslagsvis 5 cm. Lägg kålen i botten på hela nabe-grytan, lägg böngroddarna ovanpå i mitten. Lägg sedan alla grönsaker utom gräslöken runtomkring.

Skiva fisken eller köttet i ätbara tärningar eller strimlor och lägg, precis som med grönsakerna, runt om mitten.

Soppan:
Ha i alla ingredienserna och blanda ordentligt, låt koka upp och smaka av. Gillar man inte kryddstarkt så minskar man eller tar bort den koreanska chilipastan och den japanska kryddmixen. Häll sedan soppan i nabe-grytan över grönsakerna.

Rada upp gräslöken i mitten. Sätt på värmen, när det börjar koka kommer alla ingredienserna sjunka ner i soppan. Nr gräslöken mjunkat är grytan klar.

Välj att servera antingen med ost-risotto eller nudlar.

Visningar: 1224
Inlagt 2013-07-04 19:17:07