Receptbeskrivning

Mazarintårta med lemoncurd och bär

Ingredienser för
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2.25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2.5 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
0.75 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)
Garnering
björnbär
blåbär
ätliga blommor


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Vispa samman smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal och citronjuice. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott.

Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.

Fyllning:
Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.˜ Ansa och skiva jordgubbarna. Dela tårtbottnen i en över- och underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen.

Garnering:
Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med björnbär, ­blåbär och ätliga blommor.

Visningar: 468
Inlagt 2013-08-29 17:21:07