Receptbeskrivning
Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd
Ingredienser
för
1 förp kokta linser (à 380 g)
1 st röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 st salladslökar
1 st tomat
1.5 tsk senapsfrön
0.5 tsk hel eller malen spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka koriander
2 st citroner
4 msk naturell yoghurt
1.5 msk cashewnötter
1.5 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
2 st påsar babyspenat (à 65 g)
1 st morot
0.5 st gurka
50 g fetaost
olivolja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 st röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 st salladslökar
1 st tomat
1.5 tsk senapsfrön
0.5 tsk hel eller malen spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka koriander
2 st citroner
4 msk naturell yoghurt
1.5 msk cashewnötter
1.5 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
2 st påsar babyspenat (à 65 g)
1 st morot
0.5 st gurka
50 g fetaost
olivolja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
Beskrivning
Dela och kärna ur chilin. Skär chili och salladslök i tunna skivor. Grovhacka tomaten.
Fräs senapsfrön och spiskummin i olja i en stekpanna någon minut. Tillsätt salladslöken och hälften av chilin. Häll av och skölj linserna. Tillsätt linser, tomat, vinäger, salt och peppar. Rör då och då under 3–4 minuters stekning. Ta från värmen.
Värm naanbröden enligt anvisning pÃ¥ förpackningen.Â
Grovhacka korianderstjälkarna. Mixa stjälkarna med citronjuice, yoghurt, cashewnötter, mango chutney och gurkmeja slätt med stavmixer eller i en blender.
Lägg upp spenaten på ett fat och strö över linsfräset. Skala moroten och skär morot och gurka i breda strimlor med en potatisskalare över spenaten. Skär naanbröden i strimlor.
Fördela bröd, resten av chilin och smulad fetaost över salladen. Skeda över dressingen och garnera med koriander och citronklyftor.
Fräs senapsfrön och spiskummin i olja i en stekpanna någon minut. Tillsätt salladslöken och hälften av chilin. Häll av och skölj linserna. Tillsätt linser, tomat, vinäger, salt och peppar. Rör då och då under 3–4 minuters stekning. Ta från värmen.
Värm naanbröden enligt anvisning pÃ¥ förpackningen.Â
Grovhacka korianderstjälkarna. Mixa stjälkarna med citronjuice, yoghurt, cashewnötter, mango chutney och gurkmeja slätt med stavmixer eller i en blender.
Lägg upp spenaten på ett fat och strö över linsfräset. Skala moroten och skär morot och gurka i breda strimlor med en potatisskalare över spenaten. Skär naanbröden i strimlor.
Fördela bröd, resten av chilin och smulad fetaost över salladen. Skeda över dressingen och garnera med koriander och citronklyftor.
Visningar: 686
Inlagt 2013-08-29 15:59:21

