Receptbeskrivning
Laxspett med majs
Ingredienser
för
500 g laxfilé
2 msk färskpressad limejuice
2 msk finhackad koriander
1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes)
2 st förkokta majskolvar (à 200 g)
1 st rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
limeklyftor
2 msk färskpressad limejuice
2 msk finhackad koriander
1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes)
2 st förkokta majskolvar (à 200 g)
1 st rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
limeklyftor
Beskrivning
Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften.
Skär fisken i 2 cm stora tärningar.ˆ Blanda fisken med olja, limejuice, kryddor och salt i en bunke. Låt stå minst 15 minuter.
Skär majskolvarna i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Varva lök, majs och fisktärningar på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 2–3 minuter per sida. Vänd ofta. Servera med limeklytor.
Skär fisken i 2 cm stora tärningar.ˆ Blanda fisken med olja, limejuice, kryddor och salt i en bunke. Låt stå minst 15 minuter.
Skär majskolvarna i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Varva lök, majs och fisktärningar på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 2–3 minuter per sida. Vänd ofta. Servera med limeklytor.
Visningar: 610
Inlagt 2013-08-29 15:56:14

