Receptbeskrivning

Sotad lax med mangosalsa och tacoskal

Ingredienser för
1 kg hel benfri laxfilé med skinn
mjuka eller hårda tacoskal
olja
salt
kryddblandning
2 tsk koriander
4 tsk spiskummin
1.5 tsk nymalen svartpeppar
1.5 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
mangosalsa
2 st stora mogna mango
3 st salladslökar
1 st stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Salsa:
Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint.  Dela  kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt

Kryddblandning:
Blanda alla ingerdienser väl. Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter.

mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tacoskal används.

Visningar: 1250
Inlagt 2013-08-29 15:52:12