Receptbeskrivning
Sotad lax med mangosalsa och tacoskal
Ingredienser
för
1 kg hel benfri laxfilé med skinn
mjuka eller hårda tacoskal
olja
salt
4 tsk spiskummin
1.5 tsk nymalen svartpeppar
1.5 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
3 st salladslökar
1 st stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice
mjuka eller hårda tacoskal
olja
salt
kryddblandning
2 tsk koriander 4 tsk spiskummin
1.5 tsk nymalen svartpeppar
1.5 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
mangosalsa
2 st stora mogna mango 3 st salladslökar
1 st stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice
Beskrivning
Salsa:
Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint. Dela kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt
Kryddblandning:
Blanda alla ingerdienser väl. Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter.
mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tacoskal används.
Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint. Dela kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt
Kryddblandning:
Blanda alla ingerdienser väl. Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter.
mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tacoskal används.
Visningar: 1346
Inlagt 2013-08-29 15:52:12

