Receptbeskrivning

Kryddstekt kycklingfilé och grönsaker

Ingredienser för
4 ris
500 kycklingfilé
2 curry
1 olja
1 dl crème fraiche
2 currypaste
1 paprika
1 purjolök
2 krm salt
1 krm peppar
mango chutney
cashewnötter


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka riset enligt anvisning på paketet.
Sätt ugnen på 175°C.
Vänd kycklingen i hälften kryddblandningen. Bryn runt om i en het panna med en tredjedel av oljan. Ställ i ugnen 15 minuter.
Smaksätt fraichen med currypulver eller currypaste.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek eller woka grönsakerna 2-3 minuter med resten av oljan. Krydda med resterande kryddmix, salt och peppar.
Lägg upp ris, grönsaker och kycklingfilé på tallrikar. Klicka på fraichesåsen och mango chutney. Strö över cashewnötter. Avrunda med färsk frukt.

För alla
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).
Curry Mandalay Dinner innehåller nötter. Curryn kan innehålla bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Visningar: 379
Inlagt 2012-01-31 14:53:40