Receptbeskrivning

Laxpasta med apelsin och basilika

Ingredienser för
280 g färsk pasta
1 st purjolök i bitar
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 st röd paprika i bitar
0.5 st squash i tärningar
1 msk smör
2 dl fiskbuljong
2.5 dl matlagningsgrädde
2 msk apelsinjuice koncentrerad
0.5 msk basilika torkad
600 g laxfilé i tärningar
1 dl parmesanost riven


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Koka pastan. Fräs grönsaker i matfett i en stekpanna. Häll på buljong och grädde och låt koka upp. Låt koka i ca 5 min tills grönsakerna är halvmjuka.

Smaka av med apelsinjuice, basilika, salt och peppar. Red ev med maizena.

Lägg i laxtärningarna och låt dem sjuda försiktigt ca 5 min eller tills laxen är genomkokt.

Blanda med pastan och strö över parmesan, krydda riktigt med svartpeppar.

Visningar: 415
Inlagt 2011-03-12 22:16:40