Receptbeskrivning
Sötsyrlig mangogryta
Anna Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
0.5 purjolök
1 paprika
blomkålshuvud
smör
1 msk tomatpuré
1 buljong
0.5 tsk sambal oelek
0.5 dl mango chutney
2 yoghurt
200 mango mango
1 tsk salt
1 krm peppar
2 cashewnötter
1 paprika
blomkålshuvud
smör
1 msk tomatpuré
1 buljong
0.5 tsk sambal oelek
0.5 dl mango chutney
2 yoghurt
200 mango mango
1 tsk salt
1 krm peppar
2 cashewnötter
Beskrivning
Ansa, skölj och strimla purjon. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Bryt loss buketter från blomkålen, dela dem om de är stora.
Fräs purjolöken i smör eller olja i en gryta ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt paprika, blomkål, Grytbas + buljong och sambal oelek.
Blanda i mango chutney och låt koka ihop i 5 minuter.
Tillsätt yoghurten och mangotärningar (eller strimlade aprikoser) och värm en stund - kan skära sig om den får koka. Smaka av med salt och peppar.
Strö nötterna över grytan och servera med ris, gärna basmati.
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: lättöl, speciellt mörk, kan innehålla gluten. Säkert val är t ex Spendrups Original I.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och använd mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 611
Inlagt 2012-01-31 13:54:48

