Receptbeskrivning

Indisk spenatgryta

Ingredienser för
450 g färsk spenat
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tomater
50 g ingefära
2 msk rapsolja
1 tsk chilipulver
2 tsk hel spiskummin
1 tsk salt
1 dl vatten
1 kruka koriander
tunna strimlor färsk ingefära
finhackad grön chili, t ex spansk peppar
ris
bröd
raita


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ansa och hacka spenaten. Skala och skiva lök och vitlök. Hacka tomaterna. Skala och riv ingefäran. 2. Fräs lök och vitlök i oljan ca 5 min. Tillsätt tomater och ingefära och fräs ytterligare ca 2 min. 3. Rör i spenaten och krydda med chilipulver, spiskummin och salt. Häll över vattnet och låt puttra ca 5 min. 4. Hacka koriandern och blanda i grytan (spara lite till garnering). Strö över ingefära, chili och koriander. Servera grytan med ris, bröd och raita.

Visningar: 512
Inlagt 2013-07-05 21:17:50