Receptbeskrivning
Ångkokta köttknyten i vitkål
Ingredienser
för
3 stora blad vitkål
senap
1 st ägg
1 nypa salt och peppar
1 msk saké
1 tsk juice från ingefära
1 msk potatisstärkelse
1 st liten lök (finhackad)
1 msk japansk soja
1 msk socker
(1/2 tsk chilipasta)
senap
Färsröra
300 g valfri färs 1 st ägg
1 nypa salt och peppar
1 msk saké
1 tsk juice från ingefära
1 msk potatisstärkelse
1 st liten lök (finhackad)
Dippsås
1 msk risvinäger 1 msk japansk soja
1 msk socker
(1/2 tsk chilipasta)
Beskrivning
Blanda färsen, ägg, salt peppar, saké och juicen från ingefära i en bunke. Blanda allt till en smet. Ha sedan i den finhackade löken och stärkelsen, låt stå i 12 minuter för att smeten ska tjockna. Ta olja (eller vatten) på händerna och rulla till bollar.
Förväll vitkålen hastigt i kokande vatten. Dela varje vitkålsblad i 4 lika stora delar.strö potatisstärkelsen på en sida av kålbladen.
Lägg en färsbulle i mitten på vitkålsbladet, den sidan med stärkelse, och vira runt, låt toppen vara öppen. Lägg på ett fat ha på plastfolie och micra på 500kW i ca 6 minuter. Har du bambukorg kan du ångkoka knytena i den om så önskas.
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
Servera knytena med senap och dippsås vid sidan om.
Förväll vitkålen hastigt i kokande vatten. Dela varje vitkålsblad i 4 lika stora delar.strö potatisstärkelsen på en sida av kålbladen.
Lägg en färsbulle i mitten på vitkålsbladet, den sidan med stärkelse, och vira runt, låt toppen vara öppen. Lägg på ett fat ha på plastfolie och micra på 500kW i ca 6 minuter. Har du bambukorg kan du ångkoka knytena i den om så önskas.
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
Servera knytena med senap och dippsås vid sidan om.
Visningar: 455
Inlagt 2013-07-06 19:43:27

