Receptbeskrivning
Köttbullsgryta
Ingredienser
för
3 st potatisar (fast)
1 st morot
persilja (hackad)
2 msk saké
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl rött vin
1 msk mjölk
1 msk hönsbuljong
1 msk smör
1 msk ketchup
1 msk chuno sås
1 st morot
persilja (hackad)
2 msk saké
Köttbullar
300 g valfri färs 1 st gul lök
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
Demi-glace sås
1 st gul lök 1 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl rött vin
1 msk mjölk
1 msk hönsbuljong
1 msk smör
1 msk ketchup
1 msk chuno sås
Beskrivning
Dela löken på mitten, finhacka den ena halvan och skär den andra i tunna skivor. Skär potatisen i munsstora bitar och moroten i 4 bitar á 3cm.
Lägg färsen, den finhackade löken. ägget, ströbrödet, saltet i en skål och blanda till än jämn smet och forma till bollar ca 2cm stora.
Ha rapsolja i en gryta/stor stekpanna, lägg i lökskivorna och fräs snabbt. Ha därefter i potatisen och morötterna, 7 dl vatten och låt koka. Skumma av vartefter som det kokar.
Gör under tiden i ordning demi-glace såsen. När såsen är färdig så ha i den i grytan tillsammans med sakén och smaka av. Låt sjuda i ca 10 min.
Lägg upp på ett fat, strö lite persilja över och servera.
Lägg färsen, den finhackade löken. ägget, ströbrödet, saltet i en skål och blanda till än jämn smet och forma till bollar ca 2cm stora.
Ha rapsolja i en gryta/stor stekpanna, lägg i lökskivorna och fräs snabbt. Ha därefter i potatisen och morötterna, 7 dl vatten och låt koka. Skumma av vartefter som det kokar.
Gör under tiden i ordning demi-glace såsen. När såsen är färdig så ha i den i grytan tillsammans med sakén och smaka av. Låt sjuda i ca 10 min.
Lägg upp på ett fat, strö lite persilja över och servera.
Visningar: 683
Inlagt 2013-07-06 20:49:06

