Receptbeskrivning

Tomatsoppa med chèvre och basilika

Ingredienser för
2 st gul lök(ar)
3 msk olivolja
0.5 msk torkad basilika
0.5 msk torkad timjan
1.5 dl vitt vin
3 dl vatten
3 cocktailtomater, röda
2.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 st vitlöksklyfta(or) hackad
1 msk socker
1 st lagerblad
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
100 g chèvreost
0.5 basilika


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hacka och fräs löken mjuk i oljan i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.

2. Häll i vinet, sedan cocktailtomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad. Låt soppan koka sakta i 25 minuter. Ta bort lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer örtkrydda.

3. Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smula i osten och riv över lite basilika. Strö över frön.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Duka

Näringsinnehåll:

Kalorier: 374 kcal

Kolhydrater: 13 g

Protein: 10 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 328
Inlagt 2013-07-08 20:30:40