Receptbeskrivning
Lakritsbrownies
Ingredienser
för
150 g mörk choklad
50 g margarin
3 st ägg
2.5 dl socker
1 dl vetemjöl
3.4 dl kakao
1 tsk bakpulver
3.4 dl pinjenötter
2 msk kakao
50 g margarin
3 st ägg
2.5 dl socker
1 dl vetemjöl
3.4 dl kakao
1 tsk bakpulver
3.4 dl pinjenötter
2 msk kakao
Beskrivning
1. sätt ugnen på 175 grader. klä en liten långpanna, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om under tiden så det blir en slät sås. Ställ åt sidan att svalna.
3. Hacka lakritskolan i grova bitar.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner chokladsåsen och tillsätt nötterna och lakritsbitarna. Rör varsamt smeten slät.
5. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. den ska vara torr på ytan och något kladdig i mitten när den är färdig.
6. Skär upp kakan i bitar då den kallnat. Pudra över lite kakao.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om under tiden så det blir en slät sås. Ställ åt sidan att svalna.
3. Hacka lakritskolan i grova bitar.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner chokladsåsen och tillsätt nötterna och lakritsbitarna. Rör varsamt smeten slät.
5. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. den ska vara torr på ytan och något kladdig i mitten när den är färdig.
6. Skär upp kakan i bitar då den kallnat. Pudra över lite kakao.
Visningar: 581
Inlagt 2013-07-09 18:04:26

