Receptbeskrivning

Mandelpanerade abborrfiléer med blomkålsstomp (300kcal)

Ingredienser för
1 st blomkolshuvud i buketter (ca 600g)
1 dl creme fraiche (31%)
200 g färska kantareller
1 msk smör
1 dl mandelmjöl
2 msk finhackad bladpersilja
600 g vit fiskfilé
1 msk smör/olja


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet. Krossa blomkålen och rör ner crème fraiche. Fräs kantarellerna i smör tills det börjar ”knäppa” i pannan. Smaka av med salt och peppar.

Blanda mandelmjöl, 2 msk persilja, salt och vitpeppar och panera fisken med blandningen. Stek på båda sidor i matfettet på medelvärme till gyllenbrun färg. Strö över resten av persiljan

Visningar: 191
Inlagt 2013-07-10 14:26:53