Receptbeskrivning
Emelies krämiga lasagne.
Ingredienser
för
500 g köttfärs
1 krossade tomater
7 dl mjölk
3 dl riven ost
2 msk vetemjöl
1 krossade tomater
7 dl mjölk
3 dl riven ost
2 msk vetemjöl
Beskrivning
Ugn: 225'
Köttfärsen:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna.
2. Mjukstek löken och lägg sedan i köttfärsen. Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Krydda efter smak med salt, vitpeppar och svartpeppar. Sänk värmen på plattan och häll i krossade tomater, matlagningsgrädde, morötterna och tomatpuren. Låt koka ihop på låg värme medans du gör iordning ostsåsen.
Ostsåsen:
1. Ta fram en kastrull och smält smöret/margarinet, när det är smällt lägg i vetemjölet under omrörning. Häll sedan i mjölken och sänk värmen på plattan, häll i osten och rör om. Krydda med salt och peppar. Rör runt tills osten har smält och såsen fått en tjock konsistent. (Skulle såsen bli för lös, häll i lite redning)
Smörj en ugnsform och varva köttfärs,ostsås och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och häll ostsås uppe på plattorna. Ställ in i ugnen i 35-40 minuter.
Servera med en grönsallad.
Smaklig måltid!!
Köttfärsen:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna.
2. Mjukstek löken och lägg sedan i köttfärsen. Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Krydda efter smak med salt, vitpeppar och svartpeppar. Sänk värmen på plattan och häll i krossade tomater, matlagningsgrädde, morötterna och tomatpuren. Låt koka ihop på låg värme medans du gör iordning ostsåsen.
Ostsåsen:
1. Ta fram en kastrull och smält smöret/margarinet, när det är smällt lägg i vetemjölet under omrörning. Häll sedan i mjölken och sänk värmen på plattan, häll i osten och rör om. Krydda med salt och peppar. Rör runt tills osten har smält och såsen fått en tjock konsistent. (Skulle såsen bli för lös, häll i lite redning)
Smörj en ugnsform och varva köttfärs,ostsås och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och häll ostsås uppe på plattorna. Ställ in i ugnen i 35-40 minuter.
Servera med en grönsallad.
Smaklig måltid!!
Visningar: 699
Inlagt 2013-07-10 17:48:49

